Mia Kindahl

Mia även kallad Mamma Mia, har levt, andats och älskat dans ända sedan barnsben. Hennes mamma och pappa startade dansskolan för snart 70 år sedan, Mia driver nu Kindahls Dansakademi tillsammans med sina två döttrar Danielle och Denise. I sin 45 år långa danskarriär har hon hunnit med mycket, bland annat ett flertal svenska och utländska mästerskap som både dansare, tränare och domare. Mia har tävlat mycket i 10-dans, men har även varit aktiv inom balett, disco och hiphop. På senare år har hon, utöver att driva dansakademin, även lärt ut dans på olika kulturinriktade mellan- och högstadieskolor i Stockholm och undervisat på olika resorter och hotell ute i världen. Men Mia har inte bara hunnit med allt man möjligen kan tänka sig inom dansen, hon har även varit aktiv som modell och medverkat i ett flertal TV-shower.

 Idag är Mias roll framförallt att hålla ihop de olika delarna av företaget och att sköta kommunikationen inom tävlingsverksamheten. Exempelvis håller hon möten för våra tävlingsgrupper och informationsmöten för förberedande tävlingsdans. Dessutom coachar hon Kindahls tävlingselever i deras tävlingsprogram. Eftersom att hon själv ofta är domare på både svenska och internationella tävlingar är hon duktig på att se vad det är som krävs för att nå sina mål inom tävlingsdansen.

Mia är utbildad inom Sveriges Dansorganisation.  

    


Denise Kindahl

Denise tog sina första danssteg samtidigt som hon lärde sig att gå, och sedan dess har dansskolan alltid varit hennes andra hem. Arne & Ulla Kindahl, Denise mormor och morfar,
grundade dansskolan för 70 år sedan.

Denise började tävla som 8-åring och hennes danskarriär har innehållit ett flertal VM och EM i både hiphop och disco. Hon började jobba som danstränare som tonåring och har därmed nästan 20 års erfarenhet av att lära ut dans och att jobba med barn.

Nu är Denise en av tre ägare av Kindahls Dansakademi och har framförallt ansvar för bland annat våra slutföreställningar som vi anordnar varje termin. Våra shower har alltid olika teman, nummer och historier. Förutom detta är det Denise som samordnar läger och workshops och sköter mycket av allt det administrativa arbetet på dansskolan. Utöver det administrativa arbetet undervisar Denise både yngre barn på nybörjarnivå till tävlingselever på elitnivå. Hon brinner för pedagogiken i undervisningen och att lära andra att dansa.
 

Hennes elever beskriver henne som peppande, strukturerad, kunnig och energifull.

Denise är utbildad inom Sveriges Dansorganisation. Hon är även utbildad hälsopedagog och har utöver det studerat dans, träning och hälsa i Los Angeles.  

  


Danielle Kindahl

Danielle är uppvuxen på dansskolan och dansen har varit en stor del av hennes liv ända från start. Arne & Ulla Kindahl, Danielles mormor och morfar, grundade dansskolan för 70 år sedan. Danielle började tävla som 8-åring och hennes danskarriär har innehållit ett flertal VM och EM i både hiphop och disco. Hon började jobba som danstränare som tonåring och har därmed nästan 20 års erfarenhet av att lära ut dans och att jobba med barn.

Nu är Danielle en av tre ägare av Kindahls Dansakademi och har framförallt ansvar för det administrativa arbetet med tävlingsverksamheten. Utöver det håller hon i danslektioner samt coachar tävlingselever i sina program och är ofta domare på internationella danstävlingar. Som tränare är Danielle väldigt kunnig och specifik, då hon själv är utbildad domare och vet vad det är som krävs för att nå bra resultat. 

Hennes elever beskriver henne som snäll, rolig och kunnig.

Danielle är utbildad inom Sveriges Dansorganisation och har även gått den treåriga danslinjen på St: Eriks gymnasium.

Utöver sitt arbeta med att driva Kindahls Dansakademi sitter Danielle också i styrelsen för Sveriges Dansorganisation.  

   

Sofie Ericson

Sofie är lite av en levande legend när det kommer till tävlingsdansen i Sverige. Hon är nämligen den första kvinnan från Sverige som någonsin tagit VM-guld! För att nå dit tränade hon intensivt och hårt under många år i sin hemstad Åmål, och det är denna passion och kämpaglöd hon nu försöker förmedla till sina elever här på dansakademin. Vi är väldigt glada och stolta över att hon är en del av Kindahls. 

Sofies elever beskriver henne som PEPP, glad och grym, och vill motivera detta med att hon alltid har roliga och nytänkande koreografier samt sprider mycket energi och glädje. Hon kännetecknas av sitt stora leende och sin känsla för detaljer.

Sofie är utbildad inom Sveriges Dansorganisation och Diambra dansutbildning. Sofie utbildar sig just nu även till naprapat.  


Alexander Larsson

Alexander eller Alex som han kallas, tog sina första danssteg som 5åring i Åmål och sedan dess har han aldrig slutat. Med meriter som mästerskapsfinaler i samtliga tävlingsgrenargrenar kan vi definitivt säga att hans tid som tävlingsdansare var en succé. Nu jobbar han som yrkesdansare och har bland annat medverkat i Stjärnklart med artister som Zara Larsson och Carola och dansat i föreställningen Ronja Rövardotter på Stadsteatern.

De senaste 10 åren har Alex undervisat barn och ungdomar i Sverige, Spanien, Tyskland, Norge och är en oerhört efterfrågad danstränare.  

Hans elever beskriver honom som kreativ, rolig, trygg, inspirerande, kunnig, pedagogisk samt att han sprider mycket dansglädje. Han utmanar och ger varje elev verktyg och chansen att utvecklas.  

Alex är utbildad inom Sveriges Dansorganisation. Utöver det har han gått Balettakademins treåriga yrkesdansarutbildning och dansat på Broadway Dance Center i New York.  

  Anna Allenmark

Anna har precis som många andra av våra tränare tävlat i disco i många år och var under sin tid som tävlingsdansare bland de bästa dansarna i Sverige. Hon har även representerat Sverige på EM och VM.

Hon började som liten dansa på Kindahls och har sedan dess spenderat ändlösa timmar i våra lokaler. Hennes höga ambitioner, kämpaglöd och energi smittar lätt av sig och hon är en stor inspiration för många andra dansare på akademin.

Annas glädje till dansen sprider sig lätt i danssalen och det är just dansglädje hon vill förmedla till eleverna.

Hennes elever beskriver henne som rolig, peppande, energigivande och inspirerande.

Anna är utbildad inom Sveriges Dansorganisation. 

Miranda Nordheden


Miranda började dansa redan vid 3-års ålder och sedan dess har dansen varit en stor del av hennes liv. Vi på Kindahls skulle beskriva Miranda som en bred dansare och har mycket kunskap inom ett flertal dansstilar så som disco, hiphop, modern, jazz, slow, balett och feminine vibe. Tävlingskarriären tog fart tidigt och under sina många år som tävlingsdansare har hon tävlat på ett flertal EM och VM med lyckade resultat.

Miranda kännetecknas framförallt för sin dansglädje hon sprider under sina lektioner. Under hennes lektioner fokuseras det mycket på känsla och glädje.

Hennes elever beskriver henne som peppande, inspirerande och energifull.
Miranda har gått Kulturama med musikalinriktning i grundskolan och går nu i gymnasiet med dansinriktning. 

 Hon är även utbildad danslärare inom Sveriges dansorganisation.

  Tobias Bader

För Tobias var det självklart att dans skulle bli en stor del av hans liv. Vid 7 års ålder började han dansa på dansskola i Hallsberg och sedan dess har han tränat och tävlat i många olika dansstilar. Han är en bred dansare med kunskap som sträcker sig långt i flera dansstilar som hiphop, bugg, standard, latin och swing.

Tobias har tävlingsdansat i många år med stora framgångar och har ett flertal VM och SM guld på sin meritlista. När han inte undervisar hittar ni honom på bästa sändningstid i programmet Let's Dance där han medverkat i 8 år.

Hans elever beskriver honom som energifull, peppande, pedagogiskt, kunnig och en grym koreograf.

Tobias är utbildad danslärare inom Sveriges dansorganisation.

  Sofia Sjöblom

Sofias danskarriär började tidigt, redan som treåring tog hon sina första danssteg på Kindahls. Sedan dess har hon dansat allt från modernt till ballet och jazz, men det hon fastnade mest för var disco.

Under hennes tävlingsår inom discon har hon medverkat på ett stort antal europa- och världsmästerskap, och var som bäst rankad 6a i Sverige vilket är en enorm prestation.

Sofias började även tidigt undervisa själv, och har undervisat allt från småbarn till tävlingselever. Som lärare är Sofia väldigt kreativ, glad och omtänksam. Hon bjuder gärna på sig själv och ser till att alla trivs i gruppen
.

Sofia är utbildad danslärare inom SDO.

   


Sofie Sandberg

Sofie har under sina många år som tävlingsdansare gått från nybörjade till fullfjädrad elitdansare inom disco och tillhör idag högsta nivå i Sverige. Hon har medverkat på många svenska tävlingar och även medverkat på NM, EM och VM med goda resultat. Utöver disco har hon en bred kunskap inom hiphop, slow, modern, show och jazz.

Hon säger själv att under hennes lektioner vill hon att eleverna ska ha roligt och våga utmana sig själva. Att lägga fokus på att motivera och inspirera för att eleverna ska utvecklas är en självklarhet i hennes undervisning. Utöver det stora intresset för dans brinner hon för träning och hälsa och utbildar sig till personlig tränare.

Sofies elever beskriver henne som en inspirerande glädjespridare som utmanar och får eleverna att sträva efter sina mål.

Sofie är utbildad inom Sveriges Dansorganisation.   

  Fanny Neman

Fanny har dansat mer eller mindre hela sitt liv. Med åren har hon hunnit utforska många olika dansstilar så som modern och show men fasande för hiphopen och feminine vibe.

”Dansen är väldigt viktig för mig. Att undervisa och se elever utvecklas och ha roligt på lektionerna är något jag brinner för” -säger Fanny.

Fannys elever beskriver henne som snäll, kunnig, peppande och inspirerande.  Nina Zacco


Nina har efter en treårig yrkesutbildning på Balettakademin i Stockholm jobbat som dansare på kryssningsfartyg i Medelhavet och med artister såsom September, Markoolio, Pandora och Ricky Martin. Hon är flitigt anlitad som koreograf och danslärare och är aktiv som domare inom SDO - Sveriges Dansorganisation.

Hon har sin dansbakgrund inom tävlingsdansen där hon bla representerat Sverige i VM i Showdans två gånger. Nina brinner verkligen för dansen som uttrycksform och yrke.

  Nathalie Stendahl


Nathalie tog sina första danssteg som 6 åring, och har sedan dess aldrig slutat dansa. Hon har genom åren dansat alla möjliga olika stilar; modern, disco, balett, hiphop, slow och jazz. Idag tävlar Nathalie på en hög nivå i flera stilar.
Under lektionerna ligger fokus på dansglädje och att utvecklas.

Hennes elever beskriver henne som glad, trygg och inspirerande.

  Elly Malmros


Elly började dansa på Kindahls som liten flicka och har sedan dess spenderat ändlösa timmar med att dansa i våra lokaler. Under åren har hon hunnit utforska många stilar som disco, slow, jazz, balett och show. Tävlingskarriären tog fart tidigt och Elly har varit aktiv tävlingsdansare inom disco under många år.

”Dans för mig är så mycket glädje och ger mig energi. Jag älskar att se eleverna utvecklas och njuta av dansglädje. Att undervisa i dans är ett sätt att sprida glädje och bygga gemenskap. ” – säger Elly

   

  


Melanie Brus

Melanie har dansat sedan hon var liten. Hon har alltid älskat dans som under uppväxten varit en stor del av hennes liv. Hon har kunskap inom många olika stilar men fastnade för hiphop och disco som hon i många år har tävlat i.

”Älskar att jobba med elever och se dem utvecklas och sprudla av dansglädje.” -säger Melanie.

Melanies elever beskriver henne som glad, positiv, kunnig och inspirerande.

  Ellen Tidestad

Ellen började dansa vid 6 års ålder och fastnade tidigt för disco och har sedan utökat intresset för slow, jazz och modern. Idag är Ellen aktiv tävlingsdansare och när hon inte undervisar tränar hon själv på högnivå.

”Jag älskar dans och specifikt gemenskapen vi har på Kindahls. Vi alla peppar varandra och jag älskar att se när andra utvecklas. ” – säger Ellen

  

  


Vi är medlem i Sveriges Dansorganisation

08-28 18 88 - info@kindahlsdansakademi.se