Alexander Larsson

Alexander, eller Alex som han kallas, tog sina första danssteg som 5åring i Åmål och sedan dess har han aldrig slutat.

Med meriter som mästerskapsfinaler i samtliga tävlingsgrenargrenar (singel, par, grupp och formation) kan man definitivt säga att hans 10 år långa danskarriär var en succe. Nu är tävlingskarriären över, men nu jobbar han istället som yrkesdansare och har bland annat medverkat i Stjärnklart med artister som Zara Larsson & Carola och dansat i föreställningen Ronja Rövardotter på Stadsteatern. 

De senaste 10 åren har Alex undervisat barn och ungdomar i Sverige, Spanien, Tyskland och Norge och är en oerhört efterfrågad danstränare. Han har tagit flertal grupper och formationer till både VM- & EM-finaler, däribland vår discogrupp MIX som vann både EM & VM år 2016.

Förutom att lära ut disco undervisar Alex även i de konstnärliga stilarna jazz, slow och modernt.
Hans lektioner kännetecknas av kreativitet och är ständigt utmanande och roliga. Exempelvis har hans konstnärliga elever fått testa på att dansa till tal, improvisera känslo-danser och ge allt till känslosamma Adele-ballader.

Förutom att vara utbildad inom SDO har Alex även gått den ärofyllda, treåriga yrkesdansutbildningen på Balettakademin i Stockholm och dansat på Broadway Dance Center i New York.

En bättre tränare än Alex är svår att hitta. Anmäl er och njut!