Mia Kindahl

Mia Kindahl, även kallad Mamma Mia, har levt, andats och älskat dans ända sen barnsben. Hennes mamma och pappa startade dansskolan för snart 60 år sedan, och Mia styr nu Kindahls Dansakademi tillsammans med sina två döttrar Danielle och Denise.

I sin 40 år långa danskarriär har hon hunnit med mycket kul, bland annat ett flertal svenska och utländska mästerskap som både dansare, tränare och domare. Mia tävlade bland annat mycket i 10-dans, men har även hållit på med balett, disco och hiphop.

På senare år har hon, förutom att driva en dansskola, även lärt ut dans på olika kulturinriktade mellan- och högstadieskolor i Stockholm och hållit i danslektioner på olika resorter och hotell ute i världen. Men Mia har inte bara hunnit med allt man möjligen kan tänka sig inom dansen; hon har även varit aktiv som modell och medverkat i ett flertal tv-shower.

Idag är Mias roll framförallt att helt enkelt hålla ihop de olika delarna av företaget och att sköta kommunikationen inom tävlingsverksamheten. Exempelvis håller hon möten för våra tävlingsgrupper och info-träffar för förberedande tävlingsdans. Dessutom coachar hon alla våra tävlingselever i deras tävlingsprogram. Eftersom att hon själv ofta är domare på både svenska och internationella tävlingar är hon väldigt duktig på att se vad det är som krävs för att nå sina mål inom tävlingsdans.

Mia är utbildad inom SDO.